4.6.2019

Viima alkaa kotiutua

Ensinnäkin, tuo näätälapsi on Ihana <3
Aivan ihana ❤

Kaikki on sujunut tosi hyvin. Ensimmäiset päivät eli lauantain ja sunnuntain Viima oli tosi väsynyt, mutta se johtui varmasti stressistä ja kaikesta uudesta. Viikonloppuna Viima jaksoi olla hereillä vain lyhyitä aikoja kerrallaan. Eilen ja tänään viima onkin sitten viipottanut kerralla 1,5-3h.
Asunto on todettu kohtuullisen näätävarmaksi, ainakin vielä kun Viima ei osaa eikä ole keksinyt avata esim. kaappien ovia ja laatikoita :D. Sitten kun nuoriherra tajuaa sen, pitänee suunnata marketin lastentarvikeosastolle ja ostaa laatikoihin stopperit.
Viima on alkanut muutenkin kotiutua paremmin, enää se ei säikähtele yllättäviä ääniä tai vilahda piiloon jos esim. Lasi osuu tiskipöytään :D , kuten ihan ensimmäisenä päivänä.

Viima ei juurikaan pure, kertaakaan se ei ole koettanut purra kunnolla. Yleensä Viiman puremiset ovat sitä, että leikin tuoksinassa erehdytään siitä oliko hyökättävä kohde lelu vai käsi, kun Viima hyökkää vielä niin innoissaan ja sokeasti kohti lelua :D. Päästää silti välittömästi irti, kun tajuaa että "hups, ei tämä ollut lelu".  Jäähyboxia emme ole tarvinneet kertaakaan.
Aamuisin on tosin ihan turha suunnitella tekevänsä aamupalaa tai juovansa kahvia rauhassa, jos ei ole ensin leikittänyt Viimaa ensin vaikka edes 10-15min esim. Ns. Onkilelulla

Viiman lempilelu, tätä jaksaa jahdata vaikka kuinka :D
Tuo kyseinen lelukeppi on entisen kissamme peruja, mutta tämän tyyppisiä voisi ostaa siis lisää. Meillä on myös muutama muu lelukeppi, mutta tämä on kyllä näiden muutaman päivän perusteella suosikki.

Viima syö hyvällä halulla kaiken mitä kuppiin laitetaan :). Tähän mennessä on syöty mm. Kanankauloja, broilerin jauhelihaa, hiiriä, lohta ja keltuaista. Onneksi saimme Viimalle nyt heti alusta asti hiiriä ja kania noiden tavallisempien lihojen lisäksi. Olen kuullut ja lukenut muutamasta blogista, että jos fretti saa alusta asti vain ns. Kaupallista lihaa, se on vaikeampi saada vanhempana oppimaan syömään kokonaisia ruokaeläimiä ja ns. "riistaa" (hiiret, marsut, kanit, viiriäiset jne). Ainakin nyt voimme tarjota niitä heti alusta asti säännöllisesti ja toivottavasti niiden syöminen on mieluista Viimalle. Sellainen ruoka kuitenkin on kaikkein luontaisinta fretille :)
Vessalaatikoiden paikasta on hieman ollut kiistaa :D tai no ei kiistaa, mutta me J:n kanssa siirtelemme niitä sinne minne nuoriherra päättää useimmin tarpeensa tehdä 💩. Onneksi nyt pari paikkaa on vakiintunut jo muutaman päivän aikana ja näyttää siltä että niitä käytetään n. 80% tarkkuudella. Muutamia hutikakkoja/pissoja on tullut, mutta odotettavissahan se oli.

Käsiteltävyys on Viimalla melko hyvä, tietysti vielä pienellä on intoa mennä, eikä paikoillaan tahdottaisi pysyä hetkeäkään, mutta lohitahnan avulla saa koskea korvia, tarkastella tassuja, rapsutella masua ja tarkistaa peppua. Kynsien leikkausta emme vielä ole edes kokeilleet, koska kasvattaja oli juuri lauantaina leikannut pentujen kynnet, mutta harjoitettelemme kynsien "leikkuuta" joka päivä hyvin lyhyesti.

Instagramin kanssa on taas kerran ongelmia, tämä on selvittelyn alla, ja naaranurkka palaa taas pian instaan 👍.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti