13.5.2019

Pentuintoilu osa 2 ja valmisteluja

Pickpocket's ferrets:n sivuille fb:n ilmestyi eilen aivan valloittavat kuvat Inkan ja Roudan pennuista, tässä esillä vain pojat mutta täällä, kasvattajan fb-kansiossa on Pentueen kaikki kuvat, kurkatkaa ihmeessä :)
Malttamattomana odottamme että koska saamme tietää kumpi pennuista on meidän ❤😍. Ensi viikolle on sovittu myös käynti kasvattajan luona, ihanaa päästä näkemään nämä riiviöt ihan livenä <3 !
Kuva: Pickpocket's ferrets
Pickpocket's Brackenfur

Kuva: pickpocket's ferrets
Pickpocket's Firestar

Tässä eräänä päivänä viime viikolla keskustelin hieman Näätäklaanin takana olevan ihmisen kanssa.. Ja "hups" kuin huomaamattani olin ostanut yhdet valjaat 😂..

Kuva: Näätäklaani/H

Olen hyvin erittäin tyytyväinen näihin, violetti kun on yksi omista lempiväreistä <3  :).

Näiden lisäksi on nyt sitten ne, jotka on tilattu batman-logolla.
Tai siis oli, juuri tänään sain valjaiden tekijältä viestin, että hänellä oli tällä viikolla loppunut toivomamme värinen batman-nauha. Toisen väristä olisi ollut, mutta sitä emme halunneet. Niinpä meille tulee nyt sitten superman-valjaat batmanien sijaan.
Nämä superman-valjaat tulevat olemaan hieman pienemmillä mitoilla kuin nuo violetit. Violettien valjaiden pitäisi mahtua vielä Viiman kasvettua täysikasvuiseksi

Tälläinen koirien pentuaikojen pieni ja kevyt hihna löytyi myös kaappien kätköistä. Tämä on tosin vain n. 120-130m pitkä, joten varsinaiseen ulkoiluun tämä on ehkä vähän lyhyt Mutta esim. Mahdollisesti tulevissa näyttelyssä tai muuten jos on tarvetta hihnalle joka mahtuu esim. taskuun helposti (toisin kuin flexi) niin tämä lienee siinä melko hyvä :)









Tänään on laitettu lempimuonan tilaus menemään.
Tilauslistalla on seuraavaa:
10kg Kanan kauloja
800g Broilerin siipiä
800g Broilerin kivipiiroja
800g Broilerin sydämiä
2kg luutonta jauhelihaa
500g lohta jauhettuna

Näiden lisäksi olemme vielä ostamassa:
1kg rasvaa (broilerin tai lampaan)
10kpl:tta hiiriä/hamstereita n. 30-50g

Melko broileripainotteista nyt alkuun, tarkoitus ei toki ole syöttää pelkkää broileria, mutta emme kuitenkaan rajallisen pakastintilan takia voi hankkia kaikkia lihoja ja lihalaatuja kerralla :D.
Jospa jossain vaiheessa kesää tulisi tehtyä se kimppatilaus kanin luista ja sisäelimistä, niillä saisi mukavaa vaihtelua fretin ruokaan :). Lisäksi koetan löytää pieniä kokonaisia eläimiä paremmin tarjolle (hamsteri, gerbiili, marsun/kanin poikaset, viiriäinen jne).

Luullista lihaa oon nyt tuo 10kg kauloja, se luultavasti riittää yhdellä fretillä melko pitkään :D luuttomia lihoja ja sisäelimiä pitää varmaan tilata tai ostaa välissä lisää ennen kuin nuo kaulat on syöty. Mutta koska pakastintila on rajallista, tälläisellä tilauksella mennään nyt ja tätä on helppo muokata ja ostaa seuraavalla kerralla eri tavalla, kun vähän näkee miten ruokia ja määriä niissä kuluu Viiman kanssa.

Lempimuonan pakaste-tilaus siis saapuu kotiovelle keskiviikkona alkuillasta. Sitä ennen pitäisi vielä ostaa uusi keittiövaaka, pakastepusseja ja niihin nimilappuja, että saan samantien aloittaa keskiviikkona pakasteiden pilkkomisen ja pussituksen :D.

5 kommenttia:

  1. You Little thief
    Mä oon kanssa katsellut vauhtiraksua ja koirien liharinkiä, molemmista saa vähän erilaisia tuotteita ja tuleekin varmaan menemään niin, että tulee tilattua vähän eri paikoista ruokia eri kerroilla, niin saa aina jotain uutta valikoimaan.
    Toivottavasti tulee taas teillekin maistuvia lihoja tarjolle :)

    VastaaPoista
  2. Vauhti-Raksun monet noista erikoisemmista lihoista oli Hollantilaista alkuperää. Sen jälkeen kun sielä oli ollut niitä sairastumis/kuolintapauksia joita epäiltiin raakaruokaperäisiksi parikin suomalaista jälleenmyyjää poisti nuo varuiksi valikoimista. Varmaa aiheuttajaa/lähdettä Hollannissa olleille ongelmille ei ilmeisesti saatu jäljitettyä, mutta tämmöisissä on parempi pelata varman päälle.

    Meidänkin lauma tykkäsi kovasti helmikanasta ja viiriäisistä, mutta koitetaan nyt löytää kotimaisia vaihtoehtoja. Kuten varmasti nuo lihantoimittajatkin. Kotimaisia on vain hankalampi löytää isompia eriä muuta kuin eniten tuotettuja ruokaeläimiä.

    VastaaPoista
  3. Susanna ja You Little thief
    Joo, mä oon kyllä kanssa vähän niuho, meillä ei noita hollantilaisia hiiriä/kanoja/viiriäisiä kannateta eikä niitä syötetä, pelottaa sen verran että jos sieltä mukana tulisi jotain bakteeria tms. :/
    Onneksi itsellä on muutama tuttu hiiri-/hamsterikasvattaja tässä lähellä joilta saa niitä. Ja vauhti-raksun tiput ovat sentään kotimaisia niin niitä uskaltaa tilata :)

    VastaaPoista
  4. You Little thief
    Mä oon jostain saanut sellaisen käsityksen, että vauhti-raksulla kaikki muut olisi ulkomaisia, paitsi tiput suomesta.
    Mä oon koettanut kysellä paikallisia rotta-hiiri- ja hamsterikasvattajia joilta sais suoraan ostettua pieniä määriä <3 (tämä ei tietty esim. Ison lauman kanssa toimi, mutta yhdelle ja kahdelle näädällä )tilanteita

    VastaaPoista
  5. Rottien ja hiirien alkuperämaaksi mainitaan Vauhti-Raksun sivuilla Saksa. Niiden kohdalla se lukee sivun yläreunassa, ei jokaisen tuotteen perässä kuten muissa tuotteissa, mikä voi vähän hämätä.

    VastaaPoista