2.10.2019

Vessakoulutus ja kakkajuttuja

Olemme päässeet pieniä erävoittoja eteenpäin Viiman kanssa.
Aikaisemmin eteisessä kakattiin suoraan peilikaapin eteen lattialle.. 💩💩. Ehkä 3-4 vkoa sitten laitoimme siihen kohtaan maton, ja maton päälle vessalaatikon. Ensimmäisen viikkona ei yhtäkään pissaa tai kakkaa tullut laatikkoon.. Nyt viimeisen kahden viikon aikana on alkanut noin 50% tai hiukan enemmänkin osua jo laatikkoon asti. Eilen näin Viiman kaksi kertaa käyttävän laatikkoa! Ehkäpä se vielä tästä.
Toinen murheenkryyni on ollut keittiön jääkaapin edusta, siihen pitää joka ikinen päivä tehdä tarpeet.. Ja sielläkin on laatikko, mutta ei, sinne ei ehdi pikkunäätä kiivetä, kun hätä yllättää :D. Tässäkin on lievää parantumista havaittavissa, pitäkää peukkuja että hutikakat loppuu jossain vaiheessa. Alkaa nimittäin mennä hermo siihen, että kastelee sukkansa fretinpissaan melkein joka päivä :D

Jäähyboxin olemme saaneet unohtaa lähes kokonaan. Viimasta on sukeutunut ihan hyvin käyttäytyvä pikkuherrasnäätä <3. Kasvojen lähellä täytyy olla varovainen, muta muuten Viima on melko puruvarma käsiteltäessä :)

Meillä oli hetken ongelma kun tällähetkellä emme muista syistä voi Viimaa makuuhuoneeseen päästää. Ilmalämpöpumpun lämmittäessä taloa, ei makkarin oven sulkeminen ole fiksua, silloinhan lämmin ilma ei pääse makuuhuoneeseen. Ja illalla on tosi kylmä mennä nukkumaan jos makkarin ovi on koko päivän kiinni.. Tähän piti siis saada ratkaisu.


Ratkaisu löytyi, kun löysin varastosta sinne unohtuneen vanerilevyn, joka oli aikaisemmalla asukkaalla lämminvesivaraajan edessä suojana.
Levy pysyy hyvin paikoillaan kun toisesta päästä se on työnnetty oven ja karmin väliin ja toiselta puolta työnnetty makuuhuoneessa olevan lipaston ja seinän väliin.
En ole mitannut tuon korkeutta, veikkasin noin 70-80cm. Voi olla, että jossain vaiheessa Viima tuosta pääsee yli.
 Mutta tämä on muutenkin hieman väliaikainen ratkaisu, jossain vaiheessa olisi tarkoitus hankkia tuohon ihan oikea portti. Eli hieman korkeampi levy, pari saranaa ja lukko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti