5.9.2019

Vilkaisu taaksepäin

Palataanpa Tähän tekstiin jossa pohdin mitä muutoksia pitää tehdä ennen fretin kotiutumista. Miten kaikki sujui, riittikö turvatoimet 😁?

Suurin osa näistä muutoksista on ollut toimivia ja hyväksi havaittuja.

Avaimet muistamme nykyään laittaa naulakkoon eteiseen ja olohuoneessa sohvalla tai tv-tasolla ennen lojunut pikkusälä joka kuitenkin on melkein päivittäisessä käytössä, kuten puhelimen kuulokkeet jne. säilytetään nykyään sohvalla kannellisessa tiiviissä rasiassa jota fretti ei saa auki.

Tv-tason alle pääsy on estetty kompostikehikosta pätkityillä paloilla, jotka on kiinnitetty mustalla jeesusteipillä, EI kaunista, mutta toimii hyvin.

Makuuhuoneen lipaston alle pääsy on tukittu pahvilla ja teipillä. Sitä on jo vähän revitty, mutta koska muista syistä Viimalta on nyt makuuhuoneeseen pääsy kielletty, niin ongelma ei ole kovin akuutti. Lisäksi luulen että kun Viima taas pääsee makuuhuoneeseen, se ei enää mahdu sinne lipaston alle, Viima on kasvanut niin hurjasti :D
Samassa lipastossa on kulma, josta koira oli järsinyt taustapahvi pois, niin että yläosasta lipastoon pääsi myös takakautta. Se tukittiin myös pahvilla ja teipillä (lipaston sispuolelta, ulkoapäin asiaa ei meinaa huomata). Tämä on toiminut hyvin.

Wc-/kylpyhuoneessa emme ole vieläkään tukkineet Viiman pääsyä lämminvesivaraajan taakse, mutta sekin on tällähetkellä tarpeetonta, koska Viima ei pääse kylpyhuoneeseen lainkaan. Tämä on kyllä työn alla ja toteutetaan jossain vaiheessa.

Ainoa oikeastaan vahinko mikä on Viiman kanssa päässyt käymään on se, että aliarvioimme sen kiipelykyvyn, ja kaveri pääsi kaivelemaan kukkatelineellä olleita kasveja. Kultaköynnös onneksi pelastui, mutta vieressä ollut joulukaktus heitti henkensä :D.

Aiemmassa postauksessani kerroin siitä, että Viima on alkanut nukkua enemmän ns. Näkösälle ja meidän ihmisten vieressä lattialla, sohvalla jne. Ihanaa, tämä kehitys vain jatkuu ❤. Toissailtana Viima taas nukahti minun viereen peiton päälle olohuoneen lattialle.

*Haukotus* Elä kuvaa, mä nukun nyt!!


Tämä possu en se kuvapostauksessakin mainittu, aivan loppuun leikitty lelu :D

Tämä vain on Viiman tärkein omaisuus <3. possu piilotetaan hyvällä huolella joka päivä ja välillä sitä käydään vähän hellimässä (=lue; nylkyttämässä) jossain piilossa.
Tämän tilalle pitäisi ostaa uusi, mutta.. kuten jokainen muistaa omasta lapsuudesta ja tiedät jos sinulla on nyt lapsia.. Ei sitä lapsen tärkeää (uni)lelua noin vain mennä vaihtamaan 😲😄.

Tässä kolmen kuukauden aikana mitä Viima on elämässämme on ollut, on aika moni realiteetti tullut vastaan.. xD
Alkuksi ajattelimme esimerkiksi että ruokimme Viiman vain häkkiin, JOS pystyisimme pitämään niin, ettei ruokia piilotettaisi ympäri kämppää.. No, aika pianhan se kävi selville, ettei se todellakaan onnistu :D. No, se oli arvattavissa ja onneksi Viima pitää vain kahta vakiopiiloa (vielä..) joten ne on helppo tarkistaa kerran päivässä, ettei mitään ruokaa jää haisemaan.
Aluksi myös yritimme estää Viimaa menemästä sohvatyynyjen taakse.. Mutta jossain vaiheessa totesimme että kieltämällä väsytämme vain itseämme enemmän. Joten yleensä sohvan selkätyynyt ovat joko istuintyynyjen päälle kaadettuna tai lattialle viskottuna :D
Sohvan raapimisesta/kaivamisesta joutuu sen sijaan kyllä edelleen jäähylle.

Sitten hetkeksi ihan muuhun kuin frettiaiheeseen.
Itse hurahdin tässä loppukesästä bujoiluun (bullet journal), eli eräänlaisen kalenterin tekoon.
 Onko teillä rakkailla lukijoilla kiinnostusta yhteen Bujo-aiheiseen postaukseen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti