11.3.2019

Näädät näytillä

Eilen sunnuntaina suuntasimme mieheni J:n kanssa auton nokan kohti Hämeenlinnaa ja Siinan piha&lemmkkiä.

Heti tultuamme liikkeeseen, oli frettien playpenillä sen verran ruuhkaa, että kiertelimme mieheni kanssa liikkeessä ihan rauhassa ja katselimme kaikkea mitä myynnissä on.
Kiersimme koirapuolen ja pakasteruokien kohdalle pysähdyimmkin vähän pidemmäksi toviksi katsomaan mitä tarjontaa täällä on noin frettiä ajatellan. Täältä löytyi Broilerin palalihaa pienemmissä paketeissa (n. 400-500g muistaakseni). Kun monissa paikoissa se tuntuu olevan että Broilerin palalihaa saa vain niissä isoissa 10kg laatikoissa, joka on ainakin yhden fretin taloudessa aivan älytön määrä :D. Kiertelimme vielä hetken ja minä bongasin lintutarvikkeiden kohdalta sellaisia metallisia häkin pinnoihin kiinnitettäviä kuppeja. Näitä on löytynyt monien eläintarvikeliikkeiden valikoimasta, mutta ne ovat olleet joko muovisia tai sitten metallisia, mutta aivan liian suuria  (0,5l tai isompia). Luulen että suuntaamme tänne ostamaan ruokakupit vaikka aiemmassa kirjoituksessa  mainitsin nuo metalliset irtonaiset kupit, taitavat ne nyt hävitä näille pinnoihin kiinnitettäville.
Näissä jotka kiinnitetään häkkiin on se hyvä puoli, että ainakin vesikuppi pysyy pystyssä huomattavasti paremmin kuin vain häkin tasolla seisova vesikuppi. Eikä myöskään tyhjää ruokakuppia työnnellä pitkin häkin tasoja tai paukuteta kaltereita vasten jos vaaditaan ruokaa :D. En tiedä tekevätkö fretit tätä, mutta rotat ainakin harrastivat moista "viihdykettä" jos tuoreruokatoimitus oli myöhässä :D.

Milo

Kun olimme vajaa puoli tuntia kiertäneet muuta liikettä, aloimme suunnata kohti frettejä, joiden luona oli nyt huomattavasti vähemmän liikettä. 
Kyselijöitä oli paikalla nytkin ja sivumennen kuulin kun muutama esitekin fretistä taisi lähteä joidenkin matkaan :).
Kun väkimäärä väheni saimme Milon syliin molemmat mieheni kanssa. Ihana tuo poika <3. Aikaa vierähti keskustellessa ja mm. valjaista jutellessa.
Miloa sylitellessä tuli taas huomattua, ettei itseä ainakaan yhtään haittaa tuo frettien tuoksu .
Molemmat pidämme mieheni kanssa tuoksusta ja totesimmekin että "näitähän voisi nuuhkia"  <3 :D.

You little thief:n porukan kanssa tuli puhetta myös talvikarvan ja kesäkarvan erosta, kun Milolla sattui juuri olemaan karvanvaihto kesken. Itseäni uutena frettiharrastajan hämmästyttää se, miten iso ero talvikarvaisella ja kesäkarvaisella fretillä on turkissa sen värityksessä. Olen näitä kuvia nähnyt ennekin frettiliiton fb-sivuilla ja ulkomaalaisilla frettisivuilla ja asia jaksaa hämmästyttää edelleen. Fretti voi näyttää täysin eri yksilöltä kesällä kuin talvella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti