18.11.2019

Uusia tuulia ruokakupissa

Tilasimme jo vähän aikaa sitten, lokakuun viimeisellä viikolla Lempimuonasta ruokatilauksen. Tilauksessa saapui tällä kertaa mm. Kivipiiraa, kanankauloja, kanan siipiä, sydämiä ja laatikollinen broilerin selkärankoja.

Selkärankalaatikko oli puoliksi minulle ja toiselle frettiharrastajalle. Minä annoin selkärankojen sen verran lämmitä ja sulaa että niitä sai toisistaan irti vasaralla ja taltalla. Näiden iroittaminen oli muuten paljon vaikeampaa kuin kaulojen, ainakaan niin että nämä irtoaisivat siististi :O.
Paloittelin sitten 5kg:a tästä itslleni ja toiset  5kg:a laitoin jääkaappiin sanomalehdellä vuokrattuna odottamaan että ne haettiin myöhemmin meiltä kahden suloisen frettipojat ruoaksi :)

Selkärankoja Viime ei ollut ennen saanut, ja ne olivatkin aluksi vähän... No, ei ainakaan mikään suuri hitti :D. Nyt kun niitä on sitkeästi tarjottu melkein päivittäin kuppiin jo kohta 2vkoa, alkaa selkärangatkin pikkuhiljaa upota. Olen pilkkonut selkärangat oksasaksilla noin 3-4 kylkiluun levyisiksi palasiksi, pilkkominen selkeästi helpotti näiden syöntiä. 
Seuraavaksi ajattelin tosin tilata luullisena lihana laatikollisen siipiä, niistä viima pitää ja niissä on luutakin pureksittavksi ihan kohtuullisissa määrin :).

Nyt olemme myös päätyneet siihen että kunhan sopiva tulee vastaan, meille muuttaa pieni pakastin Viimaa varten.
 Emme vain kerta kaikkiaan pärjää tuon liian pienen jääkaapin pakasteosan kanssa.

Uuteen pakastimeenkaan ei ole tarkoitus suinkaan tilata ruokaa niin, että se olisi aina aivan täynnä :D. Helpottaisi silti kummasti, jos voi tilata kerralla aina sen 10kg:n laatikon + muut tarpeelliset lihat ja ne mahtuisi kerralla helposti pakastimeen.
Ja säästää se samalla rahaaakin jonkun verran kun tilaa ruoat laatikoittain, ihan vartailun vuoksi:

kanankaulat 10kg:n laatikossa 24e/ltk = 2,4e kg
kanankaulat 1kg pussissa n. 5.2e/pussi = 5,2e kg
Eli säästöä tulee yli 50%, tätäkin ajatellen uusi pakastin "maksaa" itsensä takaisin melko pian.

Muuten Viimalle kuuluu hyvää, ilmeisesti kiima on alkamassa. Herran kivekset ovat kasvaneet huomattavasti viime aikoina :D
Viima on viimeiset  kymmenen päivää - pari viikkoa syönyt melko huonosti. En ole ollut huolissani, koska poika kuitenkin syö joka päivä jotain ja kakkaa tulee 💩😁. Ei siis tarvitse olla huolissaan että olisi suolitukos tms. Oletettavasti tämä huonompi syöminen johtuu alkavasta kiimasta (myös tämän on voinut vaikuttaa siihen, etteivät nuo broilerin selkärangat ole olleet kovin suosittuja).

Emme ole vielä varanneet lanttiaikaa, katsellaan miten kiiman merkit kehittyvät ja miten pojan käytös muuttuu. Kuten monet ovat sanoneet "kyllä sen sitten huomaa kun on lantittamisen aika"  :D . Viiman käytös ei ole ainakaan vielä muuttunut mitenkään, joten odotellaan rauhassa.

Olemme myös ilmoittautuneet Valentine-näyttelyyn joka on siis helmikuussa tulossa :). Kiinnostavaa kuulla, mitä tuomari Viimasta sanoo. Kiva myös samalla tavata Viiman kasvattajaa ja muutenkin muita frettiharrastajia.
Meidän piti Viiman kanssa osallistua jo tässä syksyllä olleeseen näyttelyyn, mutta minulle tuli itselleni henkilökohtainen este, emmekä vain päässet paikalle. Mutta nyt uusi yritys näyttelyiden suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti