23.2.2019

Miten meillä päädyttiin frettiin?

Miksi meille muuttaa fretti?

Itse olen harkinnut frettiä enemmän ja vähemmän säännöllisesti jo 10-15 vuotta. Frettihaave on pysynyt jonkin verran taka-alalla, kun elämäntilanne tai asunto on ollut sellainen, ettei siihen ole fretti sopinut. Ei myöskään ollut hyvä idea hankkia frettiä silloin kun minulla vielä oli iso lauma rottia.
Itselläni on siis ollut jyrsijöitä (hiiri, hamstereita, gerbiilejä, rottia) ja koiria sekä avomiehelläni kissa. Toissa syksynä kissamme piti lopettaa ylläen, kissalla oli todella iso kasvain maksassa. Viime keväänä koiramme lopetettiin munuaiskasvaimen uusimisen takia. Nyt olimme ensimmäistä kertaa siinä tilanteessa, että meillä ei ollut yhtään lemmikkiä kotona.

Ajattelin että entäpä jos nyt olisi toteutettavissa se vuosien takainen haave fretistä? siitä se kuume sitten alkoi nousta..
Itse olisin ollut valmis jo viime kesänä ottamaan fretin ja aiheesta avomiehen kanssa puhuttiinkin. Kävimme möys tapaamassa frettejä näätäpäivillä eläinkaupassa.
Mieheni ei kuitenkaan ollut vielä valmis uuteen lemmikkiin aiempien lemmikkien menetysten takia.
 Ja nyt jälkeenpäin on myönnettävä, että oli hyvä minunkin odottaa vielä hieman, nyt on tunteet tasaantuneet menetysten myötä.

Fretti on jonkinmoinen risteytys koiraa, kissaa ja rottaa.. Ja silti 100% fretti.
Fretin kanssa tulee ihan varmasti paljon uusia juttuja ja opeteltavaa. Silti osa jutuista on tuttuja muiden lemmikkien kanssa vietetystä ajasta. Esim. Rottien tavaroiden piilotteluvimma ja se, etteivät ne ole aina sisäsiistejä (vaikkakin rottien jätköset on huomattavasti pienempiä, ja kiinteämpiä...), kissalta tuttua on se, ettei miellyttämishalua juurikaan ole ja koirista taas se, että fretille voi opettaa esim. Luoksetuloa ja temppuja, jopa nosework:a, tietysti riippuen siitä miellyttämishalusta juuri sillä hetkellä :D.

Tammikuussa aloimme sitten katsella kasvattajien sivuja, vertailla ja pohtia. Otimme yhteyttä kasvattajaan ja vaihdoimme muutaman sähköpostin ja täytimme pentukaavakkeen. Saimme muutamaa päivää myöhemmin kuulla olevamme pentujonossa  <3. Meille on siis muuttamassa uros, väritoiveena olisi suklaa, mutta sen toteutuminen pentueessa ei ole mitenkään varmaa, mutta ei värillä kuitenkaan ole niin väliä. Ainoa ehto on, että valkoista tai albiinoa frettiä emme halua.

Voi tätä odotuksen tuskaa, vielä on monta kuukautta siihen että frettilapsi saapuu kotiin asti.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti