27.1.2020

Flunssakausi on täällä..

Anteeksi hieman pitäksi venähtänyt blogihiljaisuus.
Minun piti kirjoittaa jo viime viikon lopulla, mutta sitten se iski..

Aivan järkyttävä flunssa. Ensin 38,5 asteen kuume ja kurkkukipu iski J:lle..  Ja kaksitoistatuntia myöhemmin minuun.. Eli torstaista lauantaihin meillä maattiin täysin "zombeina" sohvalla/sängyllä peiton alla, paleltiin, juotiin kuumaa sekä niistettin.





Niinhän siinä sitten kävi, että vaikka koetimme olla varovaisia ja käytimme käsidesiä ja pesimme käsiä, koetimme mahdollisimman hyvin välttää Viiman käsittelyä niin paljon kuin mahdollista (ei aamuisia Viiman rakastamia halihetkiä :( ). Mutta silti flunssa ehti saada otteen Viimastakin.

Torstaina tai perjantain se alkoi ja viikonloppuna vain paheni. Viima niiskutti ja aivasteli, eikä leikkinyt aivan normaaliin pirteään tapaansa (yleensä aamurallita on noin 1-1,5h ) aamulla vajaa puoli tuntia riitti ja Viima vetäytyi akvaarion alle nukkumaan.. Selkeästi sairas rukka :/.
Sunnuntai oli selkeästi pahin, Viima alkoi pitää ääntä nukkuessaan, hengittäminen ei kuitenkaan ollut mielestäni erityisen vaikeaa (jos olisi ollut, tässä olisi tietysti ollut päivystyskäynnin paikka, toim. Huom :D ). Mutta koska hengityksen ei kuuluisi pitää mitään ääntä, oli paras varata aika lääkäriin.

Niinpä siis tänä aamuna otin puhelimen käteen ja soitin Linnunmäelle Porvooseen, siellä olikin onneksi aikoja vielä tälle päivälle ja saimme ajan aamupäivälle.
Fretti siis hyvin pehmustettuun ja lämpimään boxiin ja autolla kohti Linnunmäkeä.
Meiltä Linnunmäkeen tulee matkaa inasen alle 100km.

Hetken odotelun jälkeen Gisle kutsuikin meidät sisään.
Hän tarkasteli Viimaa, kuunteli keuhkot jne. Kaikki vaikutti olevan melko ok, ei mitään vakavaa keuhkoissa, mutta sen verran räkäinen ja tukkoinen poika oli että antibioottikuuri oli tarpeen.
Ensi Viima sai antibioottipiikkin nahan alle. Tämä meni tosi hyvin, vähän pelkäsimme kuinka käy, joukkorokotuksessa kun herra laittoi vastaan jonkun verran :D. Lieneekö ollut silloin pentusekoilusta kyse, nyt ainakin Gisle tökkäsi piikin hyvin vaivattomasti ja kaikki oli ohi alle 5 sekunnin :).
Mukaan lähti vielä viikon kuuri antibioottia (Kesium) ja kehotus palata tarkistuksen viikon päästä ja hakemaan toinen antibioottipiikki, jos tuntuu että flunssa pitkittyy.

Viikonlopun Viima on ollut hieman ruokahaluton ja vähän vetämätön, mutta ruokana jauhelihamössöä johon on sekoitettu reilusti vettä nesteensaanin takaamiseski, maistui lusikasta kuitenkin hyvin. Jospa nyt antibiootin alkaessa vaikuttamaan pääsisimme alkuviikon aikana palailemaan normaalimpaan ruokavalioon.

Lopuksi vielä muistutus asiasta, jota ei voi liikaa näissä fretti-/eksoottisen eläinten blogeissa varmaankaan korostaa, ikinä.

Jos olet harkitsemassa/hankkimassa frettiä tai mitä tahansa hieman eksootisempaa tai erikoisempaa lemmikkiä, muista että niille ei ole ehkä helppo löytää asiantuntevaa eläinlääkäriä, ainakaan kovin läheltä.
Meilläkin on lähin eläinlääkäriasema noin 3km kotiovelta... Silti lähin joka osaa hoitaa frettejä on noin 65km päässä, vaikka asummekin aivan etelä-suomessa, suurten kaupunkien välittömässä läheisyydessä.
Oletko siis valmis matkustamaan lemmikkisi sairastuessa jopa useita satoja kilometrejä suuntaansa, maksamaan matkat ja bensat, jne?
Esim. Tässä Rosvokoplan tapauksessa (tarkempaa tekstiä löytyy tuolta Rosvokoplan omalta fb-sivula) Ronjan kotiväki ajeli useita satoja kilometrejä, ilmeisesti lähemmäs tuhat kilometriä viikon aikana.

Nyt sitten illalla jännitämme kuinka ensimmäisen antibiootin antaminen sujuu :D katsotaan, jospa lohitahna auttaisi asiassa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti