14.8.2019

2kg:a rakkautta

Tämä on hurjaa, miten nopeasti pieni näätä kasvaa.. :O
Heinäkuun lopussa, kun oli joukkorokotus linnunmäellä Viima painoi siellä n. 1,3kg. Ja nyt poika on jo ylittänyt 2kg rajan. Alkaa olla vaikeaa pitää Viimaa paikoillaan sylissä enää yhdellä kädellä, kun ei sormet yllä pojat ympäri kunnolla :D. Mielestäni Viima ei silti ole läski, jäntevä ja isohko poju vain.

Tässä pitää alkaa kohta suunnitella ruokatilausta, nyt vain ongelmana on se, että kun meillä oli se keittiöremppa ja siinä yhteydessä vaihtui jääkaappi-pakastin, niin tässä uudessa on entistä vähemmän pakastintilaa. En tiedä, miten saamme mahtumaan sen 10kg laatikon kauloja tai siipiä + muut ruoat :D. No, nyt seuraavaan tilaukseen lähtee kyseisestä syystä vain luuttomia lihoja, luullista on vielä vähän pakastimessa, täytyy ennen seuraavaa kanankaulalaatikon tilaamista pitää huoli, että pakastin on täysin tyhjä.
Ensi viikolla taas lempimuonan auto kurvaisi tänne meidän suunnalle, joten viikonlopun aikana täytyy tilaus laittaa eteenpäin :).

Suurin osahan koirien ja kissojen ns. Märkäruoista, on vain turvotettua kuivaruokaa noin karkeasti sanottuna, sekä sisältää viljaa melko paljonkin (useat ruoat n. 30-40%), tästä syystä ne eivät luonnollisestikaan sovi fretin ruokavalioon.
Ruotsalaiset Mjau-kissanruoat ovat sellaisia jotka ovat täysin viljattomia, ja joita olemme käyttäneet omilla koirilla täydentämään nappularuokavaliota.
Ajattelin, että testaan Viimallekin näitä, sitten piti miettiä, miten saan isohkon purkin käytettyä niin ettei se pilaannu..

 Kaivelin hetken kotona kaappeja, ja ratkaisu löytyi lopulta melko yksinkertaisesti keittiöstä:
Eli lusikoin lihahyytelö kahteen isohkoon ja syvään jääpalamuottiin. Tuo purkki riitti juuri kahteen muottiin, eli meille sattumalta sopiva määrä.














Kananhyytelö sai olla pakastimessa yön yli, ja aamulla irroittelin palat muotista ja laitoin nimilapun kera pakastepussiin. Nyt on kätevä ottaa pala kerrallaan sulamaan ja katsoa mitä Viima näistä tykkää. Ja jos ei tykkää, onneksi hoitokoiramme varmasti pistelee hyvällä halulla poskeensa nämä :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti